Aiguafreda aprova canviar de comarca, abandonarà el Vallès Oriental per passar a Osona.

Aiguafreda el petit poble de 2.500 habitants que fins ara pertany a la comarca del Vallès Oriental, va aprovar ahir en un ple extraordinari passar a formar part de la comarca d’Osona, després que el passat 29 de maig se celebrés una consulta popular entre els seus habitants. Amb una participació del 45%, i un resultat del 60% dels vots a favor de canviar de comarca i un 35,4 en contra. L’ajuntament havia fixat un mínim del 33% de participació per a considerar una consulta vàlida.

Ara serà la Generalitat de Catalunya la que ha de donar el vistiplau, ja que té la competència de fixar el mapa comarcal. Si finalment és aprovat el canvi, els veïns i veïnes d’Aiguafreda hauran de canviar de capital de comarca per fer una sèrie de gestions amb les administracions, que passaran de Granollers a Vic, com delegació d’Hisenda, Registre de la Propietat, Oficina del Servei d’Ocupació, entre altres.

Tags: Aiguafreda, Osona

Notícies semblants: