El premi al millor croissant de mantega d’Espanya torna a Catalunya.

Com cada any el Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza el concurs per triar el millor croissant artesà de mantega de tot l’Estat. En aquesta quinzena edició el guanyador ha estat un pastisser de Barcelona, Toni Canal de la pastisseria Canal.  És el tercer cop que Canal guanya el concurs, ja ho va fer els anys 2016 i 2019.

En aquesta edició s’han presentat 54 pastissers d’arreu de l’Estat que van fer 12 croissants perquè el jurat format per professionals del gremi els tastessin i valoressin el gust, l’alveolat, el fullat, el color, el format i l’acabat. Finalment, van considerar que la millor elaboració va ser la de Toni Canal.

En les bases del concurs demanaven que fos un croissant fet només amb mantega com a matèria grassa, podia ser de banya recta o en forma de mitja lluna amb un mínim de tres voltes. La resta d’ingredients eren de lliure elecció del participant. Havia de ser un croissant sense decoració ni farciment d’un pes entre 45 i 65 grams un cop cuit.

Aquest any el premi que té una dotació de 1.000 euros ha tornat a Barcelona, després que l’any passat els guanyadors fossin Antonio García i Ignacio Ramiro del forn artesà Panem de Madrid.

Tags: Millor Croissant

Notícies semblants: