El vestit fet amb esprai que ha triomfat a la Setmana de la Moda de París és de tecnologia catalana

Foto: Twitter @gald0n

La setmana passada es va celebrar la ‘París Fashion Week, la setmana de la moda celebrada a la capital francesa on desfilen per la passarel·la els treballs dels millors dissenyadors del món. El divendres 30 de setembre la marca francesa Coperni, especialitzada en accessoris i peces de prêt-à-porter, va tancar la jornada amb un vestit força innovador.

Es tracta d’un vestit que es fa al moment amb un esprai sobre el cos d’una persona. En aquest cas va ser la model nord-americana Bella Hadid la que va sortir a la passarel·la amb tan sols roba interior i dos homes amb dos aerosols van ser els encarregats de cobrir el cos nu de la model, confeccionant un vestit a mida.

Aquesta tecnologia és obra d’un català, el dissenyador de Tornabous, Manel Torres, que treballa en el Bioscience Innovation Centre de Londres i és Managing Director de Fabrican Limited, fabricant d’aquest innovador esprai que conté fibres de cotó o sintètiques en una solució de polímers que s’evaporen quan entren en contacte amb la pell i després d’uns minuts es transformen en una mena de roba.

El mateix Manel Torres amb un col·laborador seu van ser els encarregats de sortir a l’escenari per a crear el vestit. Quan ho veiem sembla que només estiguin pintant el cos de la model, però després podem observar com una noia talla la faldilla perquè la Bella Hadid pogués caminar i també li baixa els tirants.

No és l’única aplicació que té aquesta tecnologia desenvolupada per un català, també es pot utilitzar en cosmètica, per exemple es poden fer tovalloletes higièniques, en disseny d’interiors o per a la indústria mèdica, entre altres. També representa un avantatge pel medi ambient.

Tags: moda, París

Notícies semblants: