Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni amb moltes activitats i visites guiades gratuïtes

Des de l’any 1991 Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea per donar a conèixer la cultura que tenim al nostre país. Es tracta de l’activitat participativa més important d’Europa per descobrir el patrimoni dels nostres pobles i ciutats.

Aquest any del 7 al 9 d’octubre podrem gaudir d’un ampli ventall d’activitats, tallers, visites guiades a espais tant naturals com arquitectònics del nostre país. El tema sobre el que versaran les activitats d’enguany és “Patrimoni i sostenibilitat”, per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de protegir en el nostre patrimoni, tant material com immaterial i natural.

El lema ‘Patrimoni i sostenibilitat’ ha estat proposat pel Consell d’Europa amb la finalitat d’animar a les institucions i entitats que participen en aquestes jornades, a fer que les activitats que realitzin siguin curoses amb el medi ambient, reduint o moderant el consum de recursos i la despesa energètica, per tal de minimitzar l’impacte ambiental.

Aquest any 2022 Igualada, Capital de la Cultura Catalana, tindrà un especial protagonisme amb aquestes jornades, amb recorreguts per a descobrir el patrimoni industrial del Barri del Rec, duts a terme amb la col·laboració del Museu de la Pell d’Igualada i l’Ajuntament.

En aquests tres dies s’oferiran quasi 500 propostes per endinsar-nos en els edificis, monuments, conjunts històrics, museus i jaciments catalans. 198 municipis d’arreu del territori català organitzen un total de 480 activitats, organitzades per diferents entitats. Des d’una visita guiada a la Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia de Barcelona, fins a una visita guiada nocturna de patrimoni d’Alcarràs, població de la qual darrerament s’ha parlat molt gràcies a l’èxit de la pel·lícula de Carla Simón.

Podeu consultar les activitats que se celebraran a les quatre capitals catalanes 👇

​👉​ Barcelona: Destaca la visita guiada al recinte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
​👉 Tarragona: amb una visita guiada gratuïta al Circ romà i Torre del Pretori amb un tast de vins de la DO Tarragona.
​👉 Lleida: on podrem visitar el Turó de la Seu Vella o participar en una jornada de neteja i desbrossament de l’entorn de l’antic pont del camí romà d’Àger.
​👉 Girona: portes obertes al Museu d’Història dels Jueus.

Podeu consultar el totes les activitats que es realitzaran aquests tres dies a Catalunya aquí ​👉​ Mapa d’activitats

Tags: Jornades Europpes Patrimoni

Notícies semblants: