Alerta alimentaria per presència de Salmonel·la en un producte de Mercadona

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la presència del bacteri de salmonel·la, causant de la salmonel·losi, en paquets de làmines de gelatina neutra de la marca Hacendado, comercialitzada per Mercadona. Es tracta del lot A11054/01 de gelatina en làmines, fabricada per l’empresa alemanya Gelita AG, que es ven en format de 12 làmines per paquet amb data de consum preferent del 27 d’abril del 2027.

Aquesta alerta ha estat detectada a Madrid, que a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) s’ha avisat a les altres comunitats autònomes, així com a la Xarxa d’Alerta Alimentària europea (RASFF).

Mercadona ja ha retirat de les seves botigues totes les existències del lot afectat, però demanen als consumidors que si tenen algun paquet a casa, no el consumeixin i el retornin a la botiga on el van comprar i se’ls reemborsarà l’import de la compra. De moment no s’ha detectat cap cas de salmonel·losi relacionat amb aquest producte, però si algú ha consumit gelatina en els darrers dies i presenta símptomes com diarrea, vòmits, febre o mal de cap, recomanen que visiti un centre mèdic.

Tags: alerta alimentària, Gelatina, Mercadona

Notícies semblants: