Mor el doctor Jesús Candel (Spiriman) gran defensor de la sanitat pública.

El doctor granadí Jesús Candel, més conegut com a Spiriman, ha mort avui a l’edat de 46 anys víctima d’un càncer de pulmó que patia des de fa dos anys. Candel va ser un gran defensor de la sanitat pública espanyola i al llarg de la seva trajectòria professional va impulsar moltes manifestacions principalment a Andalusia en defensa de la seva causa.

Va crear l’Associació Justícia per la Sanitat, va liderar les protestes per la fusió sanitària de Granada i sempre molt actiu en les xarxes socials per reivindicar una sanitat pública de qualitat. Ara fa dos anys Twitter li va suspendre el seu compte per un comentari polèmic sobre la malaltia que l’ha matat. Candel va publicar:

“El que es vol curar de càncer es cura i el que no, es mor”. “És la meva manera de pensar. El que no vol, no ho aconsegueix”.

Moltes van ser les crítiques a aquest missatge que va rebre per part de professionals de la sanitat, malalts i familiars de pacients amb càncer, ja que d’ell es podria desprendre que el que no es cura de càncer és perquè no vol. Arran de totes aquestes denúncies d’usuaris de la xarxa social, Twitter va decidir suspendre el seu compte amb més de 122.000 seguidors, per considerar inapropiat el contingut del missatge.

El juny del 2020 Spiriman va anunciar que patia càncer de pulmó amb metàstasi i va deixar les manifestacions i les xarxes socials, fins que el passat mes de març va tornar a aparèixer amb motiu de la renovació de la junta directiva de l’Associació Justícia per la Sanitat, on va anunciar que continuaria lluitant per una sanitat pública “digna i sense colors polítics”.

Malauradament, no podrà continuar amb la seva reivindicació, avui ens ha deixat a causa d’aquesta maleïda malaltia. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la seva família i amics, que la terra et sigui lleu.

https://twitter.com/spiriman/status/1580825330343763968

Tags: Jesús Candel, Morts

Notícies semblants: