‘Papà no vinguis’ Nou vídeo de la campanya per lluitar contra la violència dels pares en l’esport infantil

La Fundació Brafa amb seu a Barcelona, dedicada a difondre a la societat i principalment entre la joventut els valors de l’esport, ha difós un vídeo per a conscienciar als adults que s’ha d’erradicar la violència que sovint veiem en els camps d’esports infantils. Els infants ja han començat les activitats extraescolars d’aquest curs, entre elles moltes dedicades a l’esport com el futbol o el bàsquet i la violència no ha de tornar als terrenys de joc.

Molts cops sentim notícies sobre l’agressivitat que mostren els pares o mares quan el seu fill rep una falta, l’àrbitre s’equivoca o simplement es queda a la banqueta. Això fa que el nen o nena en lloc d’anar a gaudir d’un dia d’esport amb els seus companys o companyes, acabi sentint-se malament per l’actitud dels seus pares.

És per això que la Fundació Brafa en el marc de la campanya ‘No siguis hooligan’ ha tret un vídeo sota el títol ‘Papà no vinguis’ en el que el missatge és molt clar: “Si creus que sempre he de ser el millor, si el resultat és el més important per a tu, si cridaràs a l’àrbitre cada cop que creus que s’equivoca, si no t’agrada que em deixin a la banqueta i si t’enfades cada cop que fallo, NO VINGUIS. Si vens, vine a gaudir, a animar i a descansar. Jo només vull jugar feliç i veure’t feliç”.

Amb aquests comportaments tan sols estem educant als infants a què quan ells siguin grans tinguin el mateix comportament amb els seus fills. L’esport ha de servir per educar, per fomentar la germanor i per passar una bona estona de lleure. Els nostres nens i nenes no han de veure els enfrontaments entre els seus pares, avis o amics.  Hem de fomentar valors com el respecte, el companyerisme, l’esforç, la generositat, l’alegria, la sinceritat i no la violència.

 

No és el primer vídeo que fa aquesta fundació per a lluitar contra la violència en l’esport infantil.

Tags: Esports, infantil, violència

Notícies semblants: