Mor Claudi Biern Boyd, el Walt Disney espanyol, creador de personatges com David el Gnomo o Dartakan.

Foto: Twitter @Alxmonty

Ahir ens va deixar amb 81 anys el productor de sèries i pel·lícules d’animació Claudi Biern Boyd, conegut com el Walt Disney espanyol, per la creació de personatges tan populars com David el GnomoDartakan o Willy Fog.

Nascut a Palma de Mallorca l’any 1940 era fill d’un català i una escocesa filla del fundador de la tèxtil Fabra i Coats. Es va criar a Barcelona on va desenvolupar tota la seva trajectòria professional, després d’estudiar dret a la Universitat de Deusto. Va crear les productores audiovisuals BRB Internacional i Apolo Films, amb qui va donar vida a aquells personatges de les sèries d’animació que tant èxit van tenir durant les dècades dels 80 i 90 del segle passat.

Qui no recorda aquelles frases que podíem sentir en sèries com Dartakan i els tres mosqueters, quan deien: “Eren un, dos i tres, els famosos mosqueters” o “La volta al món començarà, arribarem sí o no” de La volta al món de Willy Fog. També va dur a la pantalla altres personatges històrics del còmic espanyol com Zipi i Zape o Mortadelo i Filemón.

Claudi Biern Boyd, també va ser president del RCD Espanyol en tres etapes diferents: 1986-1989, 1993-1994 i 2004-2006. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Claudi Biern Boyd, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts Claudi Biern

Notícies semblants: