L’Ajuntament de Barcelona estudia la possibilitat que les motos paguin per aparcar

El nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Barcelona preveu la possibilitat que les motos paguin per aparcar a la ciutat de la mateixa manera que ho fan els cotxes amb la zona blava i verda. De moment aquesta mesura està en fase d’estudi i no hi ha cap decisió en ferm al respecte ni data en què s’implementaria.

El que pretén el consistori és acabar amb les motocicletes aparcades damunt de les voreres, per això estudien fer zones d’aparcament similars a les dels cotxes regulades mitjançant tarifes o abonaments per residents o usuaris que habitualment arriben a la ciutat per treballar o estudiar.

Aquesta és una de les 300 mesures que contempla el nou PMU del 2024 amb la finalitat de reduir la circulació de vehicles privats per la ciutat. L’objectiu és que 8 de cada 10 desplaçaments es facin amb transport públic o bicicleta, per tal de reduir la contaminació i fer una mobilitat més sostenible. Paral·lelament, s’ampliaran els quilòmetres de carril bici i bus per un millor servei.

Segons ha anunciat la segona tinent d’alcalde, Janet Sanz, Barcelona ha de ser una ciutat pels vianants. “La gent que camina ha de ser la protagonista i volem que pugui fer-ho sense por quan passi un vehicle”.

Diferents sectors de la ciutadania ja s’han pronunciat respecte a aquesta hipotètica mesura, mentre Eixample respira, s’ha mostrat favorable a què les motocicletes paguin per aparcar, el col·lectiu de Motoristes BCN han mostrat el seu rebuig.

Tags: Aparcar, Barcelona, Motos

Notícies semblants: