Ja es pot visitar Crims L’Exposició al Palau Robert de Barcelona

Des del passat dimecres 26 d’octubre ja es pot visitar Crims l’Exposició al Palau Robert de Barcelona, una exposició immersiva que ens endinsa en el món dels crims més sorprenents ocorreguts a Catalunya i que el periodista i escriptor Carles Porta ha recollit a la sèrie Crims de TV3 i Catalunya Ràdio.

La mostra que estarà oberta fins al 10 d’abril de l’any vinent, a més de fer un repàs pels crims més recents del nostre país, convida a l’espectador a estudiar els casos des dels tres punts de vista que sempre tenen presents a la sèrie: l’entorn de les víctimes, els dels delinqüents i els investigadors.

La primera sala està dedicada a l’assassí, en ella es mostra el funcionament de la ment de la persona que és capaç de matar i es fa una reflexió: Per què matem? En sortir hi ha un passadís que recrea el lloc destinat al reconeixement policial que tenen en totes les comissaries. La segona sala és la dedicada a les víctimes i el patiment dels seus familiars molts cops oblidats per la justícia i el món policial.

Com no podia faltar en aquesta exposició, hi ha una sala dedicada als interrogatoris fidel reflex de les pel·lícules policials, amb una taula, dues cadires, unes manilles i el típic mirall des d’on els investigadors escolten el que diu l’interrogat. En ser exposició immersiva, els visitants poden recrear un interrogatori posar-se les manilles, interrogar al detingut o veure-ho des de l’altre costat del mirall.

I finalment, arribem a la sala d’investigació amb un gran panel de suro a la paret on es posen les fotografies de les víctimes i sospitosos, mapes i resta de dades útils per a la investigació. En ella també podem veure tota mena d’instruments que fan servir els investigadors, com els estris per recollir empremtes digitals, dispositius per punxar telèfons i fins i tot la recreació d’una taula de forense. Al final trobarem una pantalla interactiva on hi ha informació dels crims comesos a Catalunya.

Al llarg de tota l’exposició es pot participar en un joc interactiu al qual es pot accedir a través d’un codi QR. Van donant pistes i al final el que resol el misteri tindrà accés a una habitació oculta. Crims l’Exposició està ubicada en la segona planta del Palau Robert i l’entrada és gratuïta.

Tags: Crims, Exposicions

Notícies semblants: