El mapa dels Països catalans on gaudir d’un esmorzar de forquilla

Per iniciativa del periodista de La Vanguardia, Albert Molins, l’any 2020 van crear un mapa interactiu dels llocs dels Països Catalans on poder gaudir d’un bon esmorzar de forquilla. Ara que l’afició de sortir amb bicicleta de bon matí o a fer caminades cada dia va en augment, un cop acabada l’estona de fer esport a molts ens agrada fer un esmorzar de forquilla amb els amics.

Segons explica Molins al Diari Ara,  cansat de veure com la gent cada dia s’aficionava més als “brunch”, aquell àpat de mig matí que combina l’esmorzar i el dinar, va decidir crear un mapa on poder fer un esmorzar de forquilla als Països Catalans i des de llavors ja hi ha més de 600 establiments inscrits de Catalunya, País Valencià, les Illes i curiosament també hi ha un establiment d’Euskadi.

També va crear una web on ens detalla què és un esmorzar de forquilla i on està vinculat el mapa. En ella podem llegir el que pretenen Molins i el seu equip:

“Volem reivindicar els esmorzars de forquilla en sentit ampli. Les truites en totes les seves varietats, l’alegria de tornar a menjar llegums, bacallà, galtes, guisats, carn a la brasa o una amanida a primera hora del dia. I per què no, també els entrepans ben fets, amb un bon pa -ai, el pa amb tomàquet- i uns embotits com Déu mana o aquells amb una mica de tot, que regalimen pels quatre costats. Perquè menjar, inexcusablement, ha de ser una festa i esmorzar també”.

El mapa està obert a noves incorporacions, per això al final de la web hi ha un formulari per si trobem un nou lloc per afegir, podem omplir-lo. Ells s’encarregaran de comprovar si efectivament en aquell establiment podem trobar un bon esmorzar de forquilla. Si teniu algun bar, restaurant o hotel per recomanar ho podeu fer 👉​ aquí.

Tags: esmorzar de forquilla, Mapa

Notícies semblants: