Gran fita dels Castellers de Vilafranca, carreguen un pilar de nou per primer cop a la història

Foto: Castellers de Vilafranca a San Francisco

Avui els Castellers de Vilafranca han fet història carregant un pilar de nou amb folre, manilles i puntals per primer cop, malauradament no l’han pogut descarregar, en quant l’enxaneta ha arribat al cim i ha fet l’aleta el pilar ha caigut. Fa vint anys ja ho havien intentat, però no ho van aconseguir, avui l’han aixecat amb una nova tècnica, que a la primera no ha sortit, però més enllà de tirar la tovallola, ho han tornat a provar i finalment l’han carregat.

El pilar de nou amb folre, manilles i puntals és d’enorme dificultat i suposa la participació de moltes persones, per la pinya es necessitaven 500, pel folre 84 castellers, les manilles amb 36 i els puntals amb 11 castellers més. Sobre tota aquesta estructura s’ha anat aixecant el pilar format per cinc castellers.

La nova tècnica consistia a treure pes del peu i guanyar rapidesa pujant tots a l’hora, un mètode que recorda els ‘govindes‘, els castells que es fan a l’Índia. Amb aquesta gran fita d’avui els Castellers de Vilafranca, tanquen una temporada pràcticament perfecte, guanyant el Concurs de Castells de Tarragona celebrat el passat 2 d’octubre i realitzant un pilar mai aconseguit per ningú.

Tags: Castellers de Vilafranca, Rècords

Notícies semblants: