Aquesta tarda es farà el simulacre més gran que s’ha fet mai a Catalunya.

Aquesta tarda a dos quarts de set si sou veïns o veïnes de Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Reus o esteu conduint per la zona, no us espanteu si sona en el vostre telèfon mòbil un so potent diferent del de les alarmes quotidianes. L’alerta serà per un simulacre d’accident químic al polígon petroquímic sud de Tarragona. El simulacre més gran que s’ha fet fins ara a Catalunya.

També sonaran 20 de les 45 sirenes que hi ha als voltants del polígon petroquímic sud i s’emetran informatius especials a través dels mitjans de comunicació, anunciant una fuita de clor en una empresa del polígon i que afectaria un radi d’uns tres quilòmetres. Concretament, les zones afectades pel simulacre són els barris de Ponent de Tarragona, les urbanitzacions Covamar i Mirador de Salou, part del polígon industrial de Reus i els pobles de la Canonja i Vila-seca.

Protecció civil confia que la ciutadania respongui positivament al simulacre. El que hauran de fer en cas de sentir l’alarma és refugiar-se en l’edifici més proper, tancar portes i finestres, tancar els aparells d’aire condicionat, no sortir a buscar els infants a les activitats extra-escolars i estar atents a la informació que es vagi donant pels canals oficials i no sortir fins que les autoritats ho anunciïn. Esperen que els comerços col·laborin acollint vianants o conductors i seguidament abaixin les persianes. Grans empreses com PortAventura ja han avançat que activarà el pla d’autoprotecció i participaran en el simulacre.

Aquests simulacres formen part de les proves del nou sistema ES-Alert d’avisos d’emergència via mòbil que Protecció Civil depenent del Ministeri de l’Interior està duent a terme en diferents comunitats autònomes des del passat 24 d’octubre i que acabaran el 16 de novembre.

Tags: Accident químic, Alerta

Notícies semblants: