El Paraulògic fa un any i ho vol celebrar amb moltes novetats


Ara fa un any que vam poder jugar al Paraulògic per primer cop, el joc creat per Rodamots perquè cada dia passem una estona buscant el màxim de mots possibles en català amb les lletres que ens ofereixen. Al llarg d’aquest primer any cada dia té més adeptes, el que va començar com un joc que creien duraria pocs dies, actualment més de 100.000 persones que juguen diàriament.

La mecànica és molt simple, a partir de sis lletres col·locades en cinc hexàgons blaus al voltant d’un altre central de color vermell, hem de formar paraules en català amb un mínim de tres lletres i amb la condició que la lletra de l’hexàgon central vermell formi part de la paraula. No s’admeten noms propis, plurals ni verbs conjugats, només les paraules que apareguin en el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC). Com més lletres tingui la paraula més punts aconseguirem i les que estiguin formades per totes les lletres valen 10 punts i s’anomenen tuti.

Per celebrar aquest primer aniversari, Paraulògic vol celebrar-ho amb una sèrie de novetats:

✅  S’han afegit pistes al joc.
✅  Es pot accedir al joc del dia anterior.
✅  Ja està disponible l’App per a Android, per a iOS haurem d’esperar una mica més.
✅  El 8 de novembre hi haurà una trobada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en el que es farà una partida en viu. A través de VilaWeb podeu omplir el formulari d’inscripció.
✅  El 14 de novembre sortirà el Quadern del Paraulògic, un llibre d’activitats al voltant del joc.
✅  A la primavera es crearà la Primera Lliga Nacional del Paraulògic on participaran tots Països Catalans, amb fases per comarques i regionals, per arribar a les semifinals en les quals es faran actes a València, Palma, Barcelona, Andorra i Perpinyà i d’aquí sortiran els finalistes.

 

Tags: Paraulògic

Notícies semblants: