Les seleccions catalanes que podrien ser oficials amb la nova Llei de l’esport


Amb la nova Llei de l’esport que s’està tramitant en el Congrés dels Diputats, algunes seleccions catalanes podrien ser oficials per a participar en competicions internacionals i enfrontar-se a la selecció espanyola si escau. I no gràcies a les reivindicacions del govern català en la taula de diàleg, sinó a una esmena a la citada llei presentada pel Partit Nacionalista Basc (PNB) i acceptada pel Congrés, condició que va posar el PNB per l’acord d’investidura de Pedro Sánchez i per l’aprovació de la nova Llei de l’esport.

L’esmena contempla que les seleccions “amb especial arrelament al territori” puguin competir oficialment, en el cas del País Basc, el surf i la pilota basca. Aquesta matisació podria obrir les portes a determinades seleccions catalanes.

En l’article 44 de la nova Llei de l’esport s’indica que “Les federacions esportives autonòmiques podran participar directament en l’àmbit internacional, si la federació internacional corresponent en preveu la participació en el cas de modalitats o especialitats esportives amb arrelament històric i social a la seva respectiva comunitat autònoma”, així com “en el cas que la federació autonòmica hagués format part d’una federació internacional abans de la constitució de la federació espanyola corresponent”, cosa que es dona en el rugbi català, ja que la Federació Catalana de Rugby és anterior a la Federació espanyola.

Ara Catalunya haurà d’estudiar quines seleccions compleixen els requisits especificats en el projecte de llei i si aquesta s’aprova definitivament amb l’esmena del PNB, si fos així sembla que el rugbi i l’hoquei no tindrien problema. Una altra de les condicions que menciona la llei és que les seleccions hauran de ser d’àmbit autonòmic, cosa que tanca la porta a què en la selecció basca es puguin incorporar jugadors navarresos o viceversa.

Segons publica la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), en el seu perfil de Twitter, a Catalunya hi ha 14 seleccions de federacions esportives reconegudes per competir en l’àmbit internacional, però la fita és aconseguir el reconeixement de les 71 federacions.

Tags: Seleccions catalanes

Notícies semblants: