Crida a la Generalitat perquè salvin la casa familiar del president Francesc Macià


La plataforma Salvem Cal Macià-Casa Vallmanya ha emès un comunicat dirigit a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà en el que demanen la intervenció d’aquesta administració per salvar la casa familiar del que va ser president de la Generalitat durant el període de la II República (1931-1933), Francesc Macià, a la localitat d’Alcarràs i que està en un lamentable estat de degradació.

Davant l’apatia de les diferents administracions per trobar una solució, la plataforma demana al govern que compri la Casa Macià-Casa Vallmanya. També destaquen que l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés no vol seure a negociar amb la Diputació i la Generalitat per trobar una solució, demostrant així una nul·la sensibilitat davant un bé del patrimoni històric i memorial d’Alcarràs.

Dos anys i mig després d’iniciar les mobilitzacions la plataforma exigeix a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà que “el govern de la Generalitat de Catalunya prengui regnes de l’operació, deixi d’esperar ni un minut més a un alcalde Janés que no vol ser part de la solució i emprengui les actuacions pertinents i necessàries perquè la Generalitat de Catalunya, a través de Presidència, obri negociacions amb el propietari per adquirir la casa familiar de Francesc Macià i procedir amb urgència a emprendre una operació de salvaguardar aquest important patrimoni que ho és del conjunt del país”.

Segons informa Europa Press, per part del consistori l’alcalde diu que la Generalitat i la Diputació s’havien compromès a aportar 150.000 cada una de les administracions, però 300.000 euros no són suficients per fer la restauració que ascendiria a quasi dos milions d’euros, per això va demanar que la declarin Bé Cultural d’Interés Nacional i que el compri la Generalitat o la Diputació.

La Casa Macià-Casa Vallmanya, ubicada en el nucli de Vallmanya, dins el terme municipal d’Alcarràs al Segrià, era la casa pairal de l’esposa del president Macià, Eugènia Lamarca i de Mier i allà passava llargues temporades la família.

Tags: Alcarràs, Casa Macià

Notícies semblants: