Ja tenim les novetats dels Caganers d’aquest any

Foto: Caganer.com

L’empresa Caganer.com de Torroella de Montgrí ja ha presentat els nous caganers d’aquest any, una quarantena de noves figures del món de la música, política, cinema, esport i digital, entre ells el fitxatge del Barça, Robert Lewandowski; la pilota d’or d’aquest any, Karim Benzema; la primera ministra de l’extrema dreta italiana Giorgia Meloni; el líder del PP, Manuel Núñez Feijóo; Santiago Abascal de Vox; el periodista digital Gerard Romero i aquest any malauradament no podia faltar entre les novetats el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, que fa nou mesos lluita contra la invasió de Putin.

L’empresa catalana fa trenta anys que reflecteix l’actualitat del món a través de les seves petites figuretes de fang tan tradicionals a Catalunya. Entre les novetats d’enguany també trobem al canceller alemany Olaf Scholz, la futbolista blaugrana Aitana Bonmatí i el presentador de televisió David Broncano. Tampoc s’obliden de personatges de ficció com Gandalf del Senyor dels Anells o personatges de dibuixos animats com Vegeta de Bola de Drac.

També actualitzen personatges que ja tenien caganer, però que per diverses circumstàncies alguna cosa ha canviat en les seves vides, com el rei Carles III d’Anglaterra que aquest any de príncep ha passat a ser rei. Han ampliat el catàleg d’oficis afegint un lampista, director/a d’orquestra, violinista i violoncel·lista. Totes aquestes novetats les han presentat en el taller de Torroella de Montgrí i en les botigues de Barcelona, Girona i la inaugurada aquesta primavera a Madrid.

Lewandowski i Benzema – Foto: Caganer.com

Marc Alós que juntament amb el seu germà Sergi porten l’empresa que va iniciar la seva mare, Anna Maria Pla, l’any 1992, explica: “seguim creant figures basant-nos en la més estricta actualitat però també homenatjant personatges històrics. Els futbolistes, els polítics, els artistes i els personatges de ficció sempre ens donen molt joc”.

Caganer.com compta amb prop de 600 figures de caganers elaborades artesanalment, una a una. Els més venuts de la seva història continuen sent els de Barack Obama, Donald Trump, Carles Puigdemont i Leo Messi, a més del clàssic caganer amb barretina.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Caganer.com (@caganers)

👉 Aquí  trobareu totes les novetats d’aquest any de Caganer.com

Tags: Caganers

Notícies semblants: