Tancat l’espai aeri pel pas de les restes d’un coet Xinès travessant el cel de Catalunya


Segons ha anunciat Protecció Civil en el seu perfil de Twitter, aquest matí entre les 09:38 i 10:18 hores s’han restringit els vols a Catalunya pel pas de l’objecte espacial CZ-5B travessant l’espai aeri. Es preveu que el coet d’origen xinès quan entri a l’atmosfera es desintegri i els residus caiguin en l’Oceà Índic, però en la trajectòria passarà per l’espai aeri espanyol i és per això que s’ha pres la mesura de restringir els vols tant a Catalunya com en altres comunitats autònomes. En aquesta franja horaria no sortirà ni aterrarà cap vol.

De nou un coet xinès fora de control caurà a la Terra, en aquesta ocasió és el Long March 5B amb una estructura de 21 tones mètriques, que jan han iniciat una tornada descontrolada a l’atmosfera de la Terra i es preveu que passi dues vegades per la península Ibèrica, per després continuar la seva trajectòria cap a Itàlia.

El Long March 5B es va enlairar des del Centre de Llançament Espacial Wenchang, a Hainan, el dilluns 31 d’octubre amb la missió d’entregar el tercer i últim mòdul, anomenat Mengtian, a l’estació espacial Tiangong de la Xina.

Tags: Aeroports

Notícies semblants: