Motí en un tren entre Barcelona i Puigcerdà.


Ahir al voltant de dos quarts de cinc de la tarda un tren de Rodalies que feia el trajecte entre Barcelona i Puigcerdà va patir una avaria dins un túnel a l’altura de Manlleu a conseqüència de la qual van haver d’intervenir els bombers per rescatar els passatgers. Després van continuar el trajecte per carretera fins a Ripoll on van agafar un altre tren per continuar el trajecte fins a Puigcerdà.

Un cop van arribar a Ribes de Fresser cap a dos quarts d’onze de la nit, després de sis hores de viatge, el maquinista els volia deixar allà argumentant que havia acabat la seva jornada laboral. La reacció dels passatgers va ser amotinar-se fins aconseguir que el conductor, després de consultar-ho amb el centre de gestió, continués fins a Puigcerdà.

Ara fa cent anys que el tren va arribar per primer cop a Puigcerdà, concretament va ser el 3 d’octubre de 1922, una línia que des de llavors no ha tingut gaires millores. Podríem dir que després d’un segle d’existència, pràcticament es triga el mateix temps en arribar de Barcelona a Puigcerdà que fa cent anys, més de tres hores per fer 180 km, sense comptar amb les incidències que poden sorgir com va passar ahir. Sens dubte és un dels punts negres en la xarxa ferroviària de Catalunya.

Tags: Renfe, Rodalies

Notícies semblants: