Dos formatges elaborats a Sant Salvador de Guardiola (Bages) per persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat, figuren aquest any entre els millors formatges del món en els World Cheese Awards 2022.
Formatges Muntanyola és un projecte de la Fundació Ampans, entitat sense ànim de lucre, que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, generant oportunitats a través de l’educació i la inserció d’aquestes persones en el món laboral. Ara amb aquests guardons han obtingut la recompensa a la bona feina feta.
🥇 Medalla d’Or al formatge semicurat de cabra 👉 Garrotxa de Formatges Muntanyola
🥉 Medalla de Bronze al curat de vaca eco rentat amb cervesa 👉 Lupulus de Formatges Muntanyola.
El Garrotxa és un formatge elaborat amb llet de cabra, amb una maduració pausada, desprèn un aroma de llet fresca i una textura cremosa. El Lupulus s’elabora amb llet ecològica de vaca amb una maduració també pausada de tres a sis mesos i l’escorça es renta amb cervesa. Tots dos s’elaboren a la Finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola.
En l’edició d’enguany dels World Cheese Awards 2022 també figuren altres formatges catalans:
🥇 Medalla Super-Or al formatge ecològic de vaca 👉 Betara de Perafita
🥇 Medalla Super-Or al formatge Puigpedrós 👉 El Molí de Ger
🥇 Medalla d’Or al formatge blanc 👉 Betara de Perafita
🥇 Medalla d’Or al formatge d’ovella 👉 Betara de Perafita
🥇 Medalla d’Or al formatge curat de cabra 👉 Artesans de Ponent
La gala d’entrega dels guardons es va celebrar aquesta setmana passada a Gal·les, on el jurat format per 250 tastadors professionals van haver de triar els millors formatges del món en cada categoria, entre més de 4.000 productes presentats d’una quarantena de països.
🏅Contents d’anunciar-vos que ens enduem a casa dos guardons del #WorldCheeseAwards2022 I Un Or pel Garrotxa, semi-curat de cabra I Un Bronze pel Lupulus, curat de vaca eco rentat amb cervesa
És un honor rebre reconeixements de caire internacional I Thank you @guildoffinefood 🤲 pic.twitter.com/snr9QpaJwX
— Formatges Muntanyola (@Muntanyolampans) November 4, 2022
🐐🌳 Els joves del programa Singulars “Jove, viu una experiència singular” han fet una visita a #Urpina. Han vist de primera mà quin és el procés d’elaboració dels formatges @Muntanyolampans i com és el dia a dia a la finca. Gràcies! I @ocupaciocat #ProjecteSingulars pic.twitter.com/dpS9qHkRvS
— AMPANS (@Ampans) September 26, 2022