Sabeu quin és el plat favorit dels catalans d’aquest any?

En el marc del Gastronòmic Fòrum de Barcelona que s’està celebrant aquesta setmana a la Ciutat Comtal, ahir es va donar a conèixer quin és el plat favorit dels catalans d’aquest any 2022, concurs que organitza la revista Cuina a través de la votació que fan els seus lectors.

Enguany 20 plats es van presentar com els més típics de la gastronomia catalana. Ahir el jurat amb el seu vot ponderat, va decidir que el plat favorit dels catalans, amb més d’11.000 vots, és la tradicional Botifarra amb seques i allioli, plat que va presentar Adrià Edo, del restaurant Ditifet de Girona. Els quatre finalistes eren:

1. Botifarra amb seques i allioli
​2. Bacallà a la llauna
​3. Mongetes amb calamarsets
4. Mandonguilles guisades.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Revista Cuina (@cuinacat)

La recepta de la botifarra amb seques i allioli del Ditifet 👇

INGREDIENTS

🔸​ 2 botifarres.
🔸​ 200 g de mongetes del ganxet cuites.
🔸​ 1 gra d’all.
🔸​ Julivert fresc picat.
🔸​ Sal i oli d’oliva verge extra.
🔸​ 2 cullerades d’allioli.

​PREPARACIÓ

🔹 Poseu un raig d’oli d’oliva en una paella i coeu-hi les botifarres.
🔹 Mentrestant, escorreu les mongetes i salteu-les en una paella amb un raig d’oli d’oliva amb el gra d’all picat i una mica de julivert també picat.
🔹 Serviu la botifarra acompanyada amb les mongetes del ganxet saltades i una cullerada d’allioli.

L’any passat va resultar guanyador el Fricandó. Aquí 👇 podeu trobar una recepta de:

Fricandó amb trompetes de la mort.

Tags: botifarra amb seques, Plat preferit

Notícies semblants: