La multinacional nord-americana Cisco Systems tria Barcelona per obrir el primer centre de disseny de xips d’Europa


La multinacional nord-americana Cisco Systems, ha triat Barcelona per obrir el primer centre de disseny de xips d’Europa, serà el primer centre de disseny de semiconductors de pròxima generació ubicat en la Unió Europea. Una bona notícia per a la ciutat de Barcelona que cada dia augmenta el seu atractiu per a les empreses tecnològiques d’arreu del món.

Després de la crisi d’abastiment de microxips fabricats a Taiwán i la Xina que es va patir l’any passat, Cisco creu necessari establir-se en el continent europeu per poder subministrar aquest producte tan crucial per a la fabricació de cotxes, telèfons mòbils i resta d’electrodomèstics d’última generació. Això unit al fet que Volkswagen ja ha anunciat que ubicarà la fàbrica de bateries a Sagunt (País Valencià) i que la factoria de Seat reforçarà l’electrificació de la planta de Martorell, han fet decantar la decisió d’establir-se a Barcelona.

Un altre dels motius per triar la Ciutat Comtal, és per aquí, tenim el Barcelona Supercomputing Centre, ja que Cisco vol obrir un laboratori d’innovació en xips en el que s’invertiran 200 milions d’euros amb la col·laboració amb Barcelona Supercomputing Centre.

Cisco Systems ja estava present a Barcelona, actualment tenen la seu en l’antiga fàbrica Ca l’Alier del districte 22@. El que de moment no ha transcendit ha estat quants llocs de treball es crearan a la nova planta de fabricació de xips que segons les darreres notícies, s’ubicarà en una nau industrial del Poblenou.

Tags: 22@, Cisco Systems, Xips

Notícies semblants: