Un test de càncer de mama creat a Catalunya triat com un dels millors invents de l’any 2022

Foto: Twitter @RevealGenomic

La prestiogiosa revista nord-americana Time, encarregada d’elaborar la llista The Best Inventions ha reconegut un test genòmic desenvolupat per l’empresa catalana Reveal Genomics, amb seu a Barcelona, com un dels 13 millors invents de l’any 2022, en la categoria de medicina. El test HER2DX està creat per tal de saber quin és el millor tractament per a pacients amb càncer de mama.

El test estudia i combina dades com la mida del tumor, l’estat dels ganglis, l’activitat dels 27 gens indicadors de com són les cèl·lules canceroses i com és l’entorn del tumor. La revista Time destaca de l’HER2DX que “afavoreix l’obtenció de millors resultats per a les pacients en fase inicial, però també podria conduir a enfocaments més personalitzats per als càncers de mama en fase avançada”.

Reveal Genomics, empresa especialitzada en oncologia de precisió, pel desenvolupament del test HER2DX ha rebut el suport de l’Hospital Clínic, la Universitat de Barcelona, l’Institut Idibaps i l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron (VHIO). De moment només està disponible a Espanya, encara que no està cobert per la sanitat pública.

Tags: millor invent, Premis

Notícies semblants: