La línia de Ferrocarrils del Vallès es convertirà en un metro amb trens cada cinc minuts

Foto: Twitter FGC

La línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, canviarà la freqüència de trens a partir del pròxim 9 de desembre, convertint-se pràcticament en un metro. A partir d’aquesta data la freqüència dels trens ja no tindran un horari establert, sinó que passaran a circular cada cinc minuts, igual que ho fa el metro de Barcelona.

En hora punta els trens passaran cada dos minuts i mig entre Barcelona i Sant Cugat i de cinc minuts des de Sabadell i Terrassa, almenys durant els dies laborables. La resta del dia hi passaran cada 10 minuts des dels extrems de la línia (Terrassa i Sabadell) i un cada cinc minuts a partir de Sant Cugat, on es troben les dues línies. Per això s’ha fet una inversió en 15 nous trens de Stadler, amb un cost de 100 milions d’euros, que també permetran augmentar les places en un 37% en la línia del Vallès, que en hores punta és una de les que té més afluència de passatgers.

Aquesta modificació de l’anomenat Metro del Vallès, comporta una nova configuració de les diferents línies. Ara inclouran les línies S1 Terrassa, S2 Sabadell, L6 Sarrià, L7 Av. Tibidabo i L12 Reina Elisenda i desapareixeran les línies S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí es prolonguen fins a Sabadell i Terrassa que es convertiran en les sínies S1 i S2, com la S5 Sant Cugat. Els trens d’aquestes dues línies pararan en totes les estacions i cobriran el servei i parades de les actuals línies S5, S6 i S7.

Esquema antic de les línies del Vallès
Esquema nou de les línies del Vallès
Tags: Ferrocarrils

Notícies semblants: