Rosalia guanya el Grammy Llatí al millor àlbum del 2022 per Motomami.


La catalana Rosalia va triomfar ahir a la nit en els premis Grammy Llatins en endur-se el premi al Millor Àlbum del 2022 per Motomami, el guardó més preuat d’aquests premis. També va ser l’artista principal de la gala en la qual va cantar tres cançons, Hentai, La Fama i Despechá. En la primera cançó que conté paraules amb connotacions sexuals com “chingar“, la televisió nord-americana va censurar alguna paraula. Rosalia ja va guanyar l’any 2019 el Grammy en aquesta mateixa categoria per ‘El mal querer’.

La de Sant Esteve Sesrovires, va pujar a l’escenari per recollir el premi i dir: “‘Motomami‘ és el disc que més m’he hagut de barallar per a fer-lo, que més m’ha costat fer, però que vaig tirar cap endavant i que més alegries m’ha donat”. “Gràcies per secundar sempre la meva música, encara que la meva música sempre està canviant, gràcies a Llatinoamèrica per tanta inspiració, gràcies al meu país per continuar donant-me afecte i per no deixar-me caure i gràcies a la meva família, al meu equip, a Déu, a l’amor de la meva vida, t’estimo i a tots els que estan darrere d’aquest àlbum, tots incansables, us estimo. Moltíssimes gràcies”. En primera fila l’escoltava la seva parella Rauw Alejandro.

Motomami  es va endur quatre premis més: Millor Enginyeria de Gravació, Millor àlbum de música alternativa i Millor disseny d’empaquetatge. Rosalia va ser la dona que més premis ha rebut aquesta matinada. El gran triomfador de la nit va ser l’uruguaià Jorge Drexler que va guanyar set premis, entre ells, Millor Gravació i Millor Cançó per ‘Tocarte‘.

Un dels premis més sorprenents de la nit va ser el de Millor artista revelació que va recaure en Ángela Álvarez, una àvia cubana de 95 anys que va fer el seu primer àlbum l’any 2021, un disc de cançons de bressol que ha escrit ella mateixa.

Tags: Grammy, Motomami, Rosalia

Notícies semblants: