El Millor cava del món per segon any consecutiu, és nascut a Catalunya.

Foto: Grupo Freixenet

Per segon any consecutiu ‘Freixenet Cordón Negro Brut Magnum‘, ha estat guardonat com el Millor cava del món en el prestigiós concurs internacional The Champagne & Sparkling Wine World Championships‘, celebrat a principis de novembre a Londres. Aquest cava de Freixenet ha estat considerat com el millor escumós d’Espanya i millor cava del món. Freixenet també s’ha endut un altre premi pel ‘Carta Nevada Medium Dry Magnum‘, que ha estat guardonat amb una medalla de plata.

El ‘Cordón Negro Brut Magnum‘, també ha resultat premiat aquest any amb una medalla d’Or i la qualificació ‘Best Of Show Retail Market en el concurs internacional ‘Mundus Vini. Aquests premis són el reconeixement a tota una trajectòria de més de 150 anys en el món del vi i el cava. Repasem la seva història.

L’any 1861 Francesc Sala Farrés funda la Casa Sala, antecessora de Freixenet. A principis del segle XX l’hereva de la Casa Sala es casa amb Pedro Ferrer Bosc de la Freixeneda, més conegut com a Freixenet i el 1914 comercialitzen el primer cava amb la marca Freixenet, uns anys després obren les primeres caves a Sant Sadurní d’Anoia.

Amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona de l’any 1929, treuen una publicitat que es va fer molt popular i que avui considerem com uns dels més icònics d’aquells temps, el nen de Freixenet. Quan esclata la Guerra Civil Espanyola, Freixenet és el segon productor de cava del país, però l’empresa és confiscada pel règim franquista.

Un cop passada la guerra, la família recupera l’empresa i comença a expandir-se. A mitjan segle treuen al mercat un producte innovador, el ‘Carta Nevada’, amb aquella ampolla blanca esmerilada, que aviat es va fer molt popular i van adoptar altres marques. L’any 1972 Freixenet va protagonitzar l’anunci més famós de l’any, neix la bombolla de Freixenet que s’endinsa en les llars de tots a través de la televisió durant les festes nadalenques i que cada any actualitzaven. Dos anys després treuen al mercat el ‘Cordon Negro‘, el cava premiat ara i el més universal de la marca que avui en dia està present en 140 països.

L’any 1985 es consolida com a líder en el sector del Cava i continua expandint-se. Va ser patrocinador dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, amb una imatge del Cobi amb una ampolla de cava sota el braç. L’any 1997 l’astronauta soviètica Elena Vladímirovna Kondakova, va ser la primera persona que va fer un brindis a l’espai i ho va fer amb una copa de ‘Cordon Negro‘.

Finalment, l’empresa nascuda a Catalunya fa més de 150 anys i que sempre s’havia mantingut entre la família, l’any 2018 va ser adquirida per l’alemanya ‘Henkell i Co.’, així que per ser fidels a la història, no podem arribar a dir que el millor cava del món és català, sinó nascut a Catalunya.

Tags: Freixenet, Millor Cava, Premis

Notícies semblants: