Catalunya arrasa en els premis a les millors Fleques d’Espanya amb 26 Estrelles.

Com cada any, aquest mes de novembre s’ha celebrat la gala d’entrega de les Estrelles Dir-Informàtica que premia a les fleques que han tingut les millors valoracions en la ‘Ruta Espanyola del Bon Pa’ i Catalunya és la comunitat que més estrelles ha aconseguit, un total de 26. Es pot considerar que aquest guardó és equiparable a les famoses Estrelles Michelin que premien als millors restaurants.

Aquesta és la cinquena edició d’aquests guardons que organitza la plataforma Panàtics i que premia a les millors 100 fleques de tot l’Estat. Més de 1.500 forners han participat en la Ruta del Bon Pa 2022 i entre ells es trien els millors. Els premis porten el nom ‘Estrelles Dir-Informàtic’ per l’empresa barcelonina que els patrocina, dedicada a crear programaris per a empreses del sector del pa i pastisseria.

Per arribar a triar les 100 millors fleques d’Espanya, s’organitzen 17 Rutes del Bon Pa, una per cada comunitat autònoma i d’aquí surten els 83 forners que han obtingut la millor puntuació en la seva comunitat i els 17 guanyadors de la Llesca d’Or de les diferents comunitats.

Les comunitats que han obtingut més ‘estrelles’ són: Catalunya amb 26, seguida d’Andalusia amb 17, Madrid amb 15, el País Valencià amb 13 i Galícia amb 11. La resta de comunitats estan per sota de 10 cadascuna.

Aquestes són les 26 fleques catalanes que han aconseguit el guardó.

1. Adil Dalouh -La Fabrique -Barcelona
2. Anna Galcerán – Forn Cal Mosso – Vilassar de Dalt
3. Ariel Colman – Forns Enrich – Barcelona
4. Carlos Ripolles – Forn Ripolles – Tortosa
5. Conrad Serra – Pa Serra – Barcelona
6. Emili Feliu – Forn Sant Josep – Barcelona
7. Ernest Casi – 1904 Forn de Pa ecològic – Granollers
8. Francesc Casamitjana – Montserrat Forners – Barcelona
9. Francesc Massana – Forn de pa Massana – Cornellà de Llobregat
10. Francois d’Halleux – Origo – Barcelona
11. Gemma Urrea – Forn l’Espurna – Berga i Manresa
12. Georgina Crespo – Fleca Balmes – Barcelona
13. Jesús Vidal Baile – Forn Nostre – Canet de Mar
14. Jordi Marti Casals – Antic forn i pastisseria – Lleida
15. Jordi Porterias Sales – El Llonguet de Peralada – Peralada
16. Jordi Socias – Forn del Freser – Ribes de Freser
17. Josep Baltà – Forn Baltà – Barcelona
18. Juanjo Moreno – L’Obrador de Gramenet – Santa Coloma de Gramenet
19. Mercè Sampietro – Galette Pastim – Barcelona
20. Miquel Saborit Méskpa / Sabors – Torelló i Manlleu
21. Miqui Elías – 1932 Forners – Mataró
22. Pere Costa – Forn de la Lola – Barcelona
23. Roger Canela Subirada – PaPanBread Forn Artesa – Lleida
24. Romà Alonso Robles – Cal Parra – Olost
25. Toni Abadal – Forn de Cabrianes – Sant Fructuós de Bages
26. Xavier i Tomas Sistaré – Forn Sistaré- Reus i Tarragona.

La Llesca d’Or 2022 que premia al millor forner de Catalunya d’aquest any ha estat per a Roger Canela de PaPanBread Forn Artesa de Lleida.

Tags: Millor pa

Notícies semblants: