La possible explicació al fenomen dels animals que caminen en cercle durant dies

Foto: Twitter @AlertaCambio

En els darrers dies s’han fet virals a través de les xarxes socials unes imatges on es pot observar com un ramat d’ovelles de Mongòlia camina en cercle sense descansar, segons algunes publicacions van començar a caminar en un cercle perfecte en el sentit de les agulles del rellotge el passat 4 de novembre i encara no han parat.

Segons la premsa internacional, la propietària del ramat, identificada com senyora Miao, va explicar que en la seva explotació ramadera té 34 corrals amb animals i tan sols les ovelles del corral número 13 tenen aquest comportament, que va començar per un grup reduït d’animals al que es van anar afegint la resta.

No és un fenomen nou, ja amb anterioritat havíem vist altres espècies que tenen el mateix comportament, com els rens, cavalls, formigues, orques i fins i tot erugues. Moltes són les especulacions sobre quin pot ser el motiu perquè actuïn d’aquesta manera. Alguns pensen que potser la causa poden ser les noves tecnologies com el 5G, altres ho atribueixen al magnetisme de la Terra o al canvi climàtic i els més agosarats pensen en un efecte paranormal.

Els científics tenen altres explicacions, com un grup de veterinaris de la companyia anglesa Molecare Farm Vets, que ho atribueixen a una malaltia que afecta el cervell de determinats animals, principalment els remugants com les ovelles, però també es pot donar en altres, la listeriosi provocada per un bacteri, que provoca una inflamació en el cervell que fa que es desorientin.

En la majoria dels casos els animals van en ramats o grups nombrosos, però també s’ha pogut veure en grups més reduïts, com aquests tres ànecs que roden al voltant d’un arbre sense parar. 👇

Tags: ovelles

Notícies semblants: