La millor Botifarra catalana la fan a La Garriga


Dins el marc de la Fira Orígens d’Olot celebrada el cap de setmana passat a la capital de la Garrotxa, es va organitzar el primer Concurs Nacional de Botifarra Catalana impulsat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn en col·laboració amb la Gastroteca.cat.

En total es van presentar a concurs 24 botifarres de 18 comarques de Catalunya i entre totes, la guanyadora ha estat l’elaborada per Yolanda Preseguer Blanco de la cansaladeria La Perla de La Garriga al Vallès Oriental.

A més es van entregar tres mencions especials a Antoni Vigo Pubill de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya, Josep Terradellas Delgar de Can Cerilles de Manlleu i Enric Rosell Gili de Ca l’Estevet de l’Ordal.

La botifarra catalana és un dels embotits cuits més popular i consumit a Catalunya, gràcies a la seva textura, melosa i el seu gust suau i aromàtic és un producte que agrada a molta gent, fins i tot als nens. S’elabora amb les carns més nobles del porc, amb carn magra ben triada de greixos i tendons. Aquesta carn es talla daus petits, se li afegeix sal i es deixa reposar entre dos dies i una setmana a la cambra frigorífica. Després es condimenta amb pebre verd, sucre, nou moscada, vi sec, licor i trufa. Llavors es torna a pastar, es fica en la tripa ben neta i es cou. Finalment, es deixa refredar i es guarda en la cambra frigorífica.

Tags: botifarra catalana, concurs

Notícies semblants: