Indignació per incloure una cançó en castellà al disc de La Marató d’aquest any.


Feia 10 anys que no veiem una cançó en castellà en el disc de La Marató de TV3 i molts de nosaltres pensàvem que no ho tornaríem a veure mai, però en l’edició d’enguany han inclòs un tema en castellà i no tan sols això, sinó que és una cançó que van interpretar els concursants del programa Eufòria de TV3,Vivir mi vida’.

En els darrers anys una de les característiques del disc de la Marató és que intèrprets de fora de Catalunya, cantaven una cançó en català, algun tema nostre o alguna adaptació d’altres temes internacionals. Però aquest any han triat una cançó que originàriament és de l’artista algerià Khaled en francès i posteriorment el porto-riqueny Marc Anthony la va cantar en castellà.

Moltes han estat les crítiques que un sector de Catalunya ha volgut fer a través de les xarxes socials perquè en el disc de La Marató hi hagi una cançó en castellà, fins i tot alguns demanen fer boicot i animen a no comprar el disc d’aquest any que porta per títol, ‘Bum, Bum’ en referència al batec del cor, ja que els fons recaptats seran destinats a les malalties cardiovasculars.

Entre els que han volgut mostrar la seva indignació ha estat Josep Lluís Alay, cap de l’oficina del president Carles Puigdemont, que ho considera com “una vergonya” o l’exdiputat d’ERC Joan Puig, que deixar anar la idea de fer una Marató “per la llengua catalana”.

Altres argumenten que venen cantants o artistes que mai ho han fet en català i interpreten un tema en la nostra llengua, com Antonio Banderas, en canvi, nosaltres aprofitem un concurs que el que pretén és promocionar els cantants catalans i fem una cançó en castellà.

Tags: La Marató

Notícies semblants: