Els millors restaurants de Barcelona i Girona segons la Guia Macarfi.


Tots coneixem la Guia Michelin que en aquests darrers dies ha celebrat la gala d’entrega de les famoses estrelles que reconeixen els millors restaurants de l’Estat, però fa set anys va apareixer la nova guia gastronòmica Macarfi en format App/web i versió impresa que opina i puntua els 1.000 restaurants més interessants de Barcelona, Madrid i el País Basc. Actualment, s’ha ampliat a Girona i La Rioja.

Els resultats s’obtenen a partir de les opinions rebudes dels seus més de mil crítics gastronòmics, que analitzen el menjar, la decoració i el servei que ofereixen els establiments. A partir d’aquí creen els premis Macarfi que cada any guardonen als millors restaurants de cada província.

Pel que fa a Barcelona els premiats d’aquest 2022 amb les puntuacions que s’indiquen, han estat:

1. Disfrutar del carrer Villarroel, 163

🔹  Menjar: 9,6
🔹  Decoració: 7
🔹  Servei: 8

“L’excel·lent posada en escena, amb una capacitat de creació i innovació que sembla il·limitada. Màximes puntuacions en totes les llistes, que es tradueixen en dificultat per a trobar taula. La cuina vista funciona amb la precisió d’un rellotge suís, igual que el servei. Tres menús: un històric i dos amb les novetats en versió curta i llarga”.

2. Alkimia de la Ronda Sant Antoni, 41

🔹  Menjar: 9,5
🔹  Decoració: 7
🔹  Servei: 7,5

“Local futurista i càlid que acull sis taules per a divuit comensals. Ni un més. Cuina vista i molta manyaga. Creativitat al màxim sobre base de cuina catalana”

3. Estimar del carrer de Sant Antoni dels Sombrerers, 3

🔹  Menjar: 9,4
🔹  Decoració: 7
🔹  Servei: 7,5

“Bona opció que combina imaginació i creativitat. Local polit i ben presentat, amb xou-cooking, situat en ple barri de la Ribera. Cuina de producte fresc, sobretot de mar, molta brasa i zero olors. Excel·lent matèria primera amb amaniments sublims”.

El Top Ten de Barcelona el completen:  Via Veneto, Can Jubany de Calldetenes, Cocina Hermanos Torres, Lasarte, Aürt Hotel Hilton Diagonal, Els Casals de Sagàs i Gresca.

Pel que fa a Girona els premiats d’aquest 2022 amb les puntuacions que s’indiquen, han estat:

1. El Celler de Can Roca del carrer Sunyer, 48

🔹  Menjar: 9,2
🔹  Decoració: 8,5
🔹  Servei: 8,5

“Emblemàtic restaurant que acapara els millors guardons de l’univers. Espai lluminós, net i càlid. Cuina creativa amb tendència al minimalisme repartida entre el menú curt i el llarg. Tremendes execucions en “mar i muntanya”

2. Miramar del Passeig Marítim, 7 de Llançà

🔹  Menjar: 9
🔹  Decoració: 7,5
🔹  Servei: 8

Del Miramar destaquen els seus arrossos i paelles en un “local sobri i ampli a peu de platja, amb grans finestrals mirant al mar. Carta i diversos menús degustació de cuina avantguardista amb tradició marinera”.

3. Les Cols de la carretera de la Canya d’Olot.

🔹  Menjar: 8,8
🔹  Decoració: 8
🔹  Servei: 8

“Cuina de proximitat amb plats saborosos i d’arrel popular que es transformen en plats d’alta cuina, delicats i subtils. No hi ha carta, només menús degustació”.

El Top Ten de Girona el completen: Ca l’Enric de la Vall de Bianya, Bo. Tic de Corçà, Els Tinars de Llagostera, el Motel Restaurant de l’Hotel Empordà de Figueres, L’Aliança d’Anglès, La Calèche de Llívia i el Candlelight by Romain Fornell de l’Hostal la Gavina de S’Agaró.

De moment en la Guia Macarfi no figuren restaurants de Lleida ni Tarragona.

Tags: Millors Restaurants, Premis

Notícies semblants: