Fem un tomb per la història del Pesebre vivent de Corbera, el més antic de Catalunya?


El Pessebre vivent de Corbera de Llobregat, celebra aquest el 61è aniversari. Va ser el desembre del 1962 quan van fer la seva primera representació en la Penya del Corb de la població del Baix Llobregat. És el pessebre vivent més antic de tota Catalunya.

Des de llavors, any rere any, excepte els dos anys marcats per la pandèmia de la Covid, la població de Corbera de Llobregat es bolca per preparar l’espectacle que ofereixen els caps de setmana i dies assenyalats des de principis de desembre fins a mitjans gener. Més de 200 figurants i 50 tècnics fan possible la representació d’escenes nadalenques i dels costums catalans, d’art i oficis.

Tots els participants són voluntaris de l’entitat sense ànim de lucre, Amics de Corbera, fundada per Josep Rodrigo i Puig. Les representacions es fan a partir de les sis de la tarda, el que dona una especial visió en passejar un cop ja és fosc pel recorregut i trobar les diferents escenes, des del pastor que cuida les ovelles, el ferrer, el fuster o les dones teixint o fent pa.


El recorregut de l’espectacle es fa al llarg de 700 metres al voltant de la Penya del Corb que sota el seu cim acull la representació del naixement de Jesús. Hi ha música i narracions que ens expliquen les diferents escenes que anem visitant. Més enllà del caràcter religiós de la temàtica, és tot un espectacle digne de veure. Malgrat que es fa en una muntanya amb moltes pujades i baixades, està adaptat per a persones amb dificultats de mobilitat, hi ha rampes d’accés i el personal de l’organització sempre està disposat a ajudar.

El Pessebre Vivent de Corbera va ser declarat com a Festa Local d’Interès Turístic l’any 2010 i amb anterioritat, l’any 1992 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi a l’associació Amics de Corbera, per la tasca que fan any rere any.

Fa dos anys, encara amb la pandèmia present, anunciaven que tornarien a ritme de Lax’nBusto i ja van tornar l’any passat.👇

Podeu comprar les entrades en línia a través de la web 👉  Pessebre Vivent de Corbera.

Tags: Pessebre Vivent Corbera

Notícies semblants: