Tanca un històric restaurant de Barcelona amb una emotiva carta de la seva propietària.

Foto: Twitter Eugeni Madueño

El Jofama era un bar restaurant ubicat des de fa 64 anys a l’eixample dret de la ciutat de Barcelona, que com molts altres establiments de la ciutat s’han vist obligats a tancar per culpa de les actualitzacions en el lloguer. En aquest cas el responsable del tancament és un fons voltor, actual propietari de l’edifici que fins ara acollia famílies i ara volen destinar-ho a apartaments turístics.

El Jofama que estava ubicat a la cantonada del carrer Girona amb l’avinguda Diagonal el van fundar els avis de l’actual propietària, l’Anna que s’ha vist obligada a tancar i ho ha volgut fer amb una emotiva carta que va penjar a la façana de l’edifici.

“L’avi Siscu i la iaia Antònia van obrir fa quasi bé 70 anys el bar restaurant Jofama al cor de l’Eixample dret de Barcelona. L’avi va morir sense saber que era el descans, i és que darrere de qualsevol petit negoci hi ha molta suor i molt sacrifici.

També hi ha una enorme satisfacció de mirar el menjador ple de bona gent gaudint dels aliments que has cuinat amb tant d’orgull. Per això el Carles, el meu pare, també li ha dedicat la vida.

Dissabte 3 de desembre del 22, el Jofama abaixa les persianes definitivament de forma forçada. On hi havia famílies i vida, ara tan sols queden apartaments de lloguer turístic i un fons voltor, tristament ha aconseguit fer-nos tancar.

Aquest escrit és d’agraïment a tots aquells Siscus, Antònies i Carles que hi ha arreu. Sempre sereu el meu orgull, la meva brúixola, un exemple de lluita, d’esforç i de coratge. Gràcies a tots els nostres clients per fer-nos tan feliços i GRÀCIES al pare que ho ha donat tot i que ha lluitat fins a l’últim minut.

Veïns, clients, us estimarem sempre!”

Els veïns i clients han volgut respondre a l’Anna amb missatges escrits a la façana del Jofama, com “Jofama per sempre” o “Puto fons voltor”, altres ho han fet responent en les xarxes socials.

Tags: Barcelona, restaurant, tancament locals

Notícies semblants: