Aquest any el Gremi de Pastisseria de Barcelona ha organitzat la primera edició del concurs per triar el Millor Torró de Crema Cremada d’Espanya i el guanyador ha estat una de les pastisseries més antigues de la ciutat de Barcelona, La Colmena, ubicada a la plaça de l’Àngel del barri Gòtic, fundada a mitjans del segle XIX.
En total s’han presentat a concurs 52 torrons de tota Espanya per ser tastats per un jurat format per professionals del món pastisser que havien d’analitzar el sabor, la textura i l’aspecte. Els concursants havien de presentar quatre barres de torró de forma rectangular elaborades amb ametlla, rovell d’ou, llet (opcional), sucres i aromatitzants. Havien de tenir un pes d’entre 225 i 325 grams i havien d’estar cremades com a mínim per un dels costats.
Toni Roig besnet de la família Roig que va adquirir la Colmena l’any 1927 és el pastisser que ha elaborat el torró guanyador i el que continua fent aquells caramels artesans tan característics de la pastisseria amb més de 150 anys d’història, considerats els més antics d’elaboració manual que es fan a Espanya.
Ver esta publicación en Instagram
Ver esta publicación en Instagram