El Millor Torró Artesà de Crema Cremada d’Espanya, el fan al barri Gòtic de Barcelona


Aquest any el Gremi de Pastisseria de Barcelona ha organitzat la primera edició del concurs per triar el Millor Torró de Crema Cremada d’Espanya i el guanyador ha estat una de les pastisseries més antigues de la ciutat de Barcelona, La Colmena, ubicada a la plaça de l’Àngel del barri Gòtic, fundada a mitjans del segle XIX.

En total s’han presentat a concurs 52 torrons de tota Espanya per ser tastats per un jurat format per professionals del món pastisser que havien d’analitzar el sabor, la textura i l’aspecte. Els concursants havien de presentar quatre barres de torró de forma rectangular elaborades amb ametlla, rovell d’ou, llet (opcional), sucres i aromatitzants. Havien de tenir un pes d’entre 225 i 325 grams i havien d’estar cremades com a mínim per un dels costats.

Toni Roig besnet de la família Roig que va adquirir la Colmena l’any 1927 és el pastisser que ha elaborat el torró guanyador i el que continua fent aquells caramels artesans tan característics de la pastisseria amb més de 150 anys d’història, considerats els més antics d’elaboració manual que es fan a Espanya.

Tags: La Colmena, MIllor Torró

Notícies semblants: