Les bosses de mà fetes a Catalunya, amb materials reciclats, que triomfen als Estats Units

Foto: Facebook Soruka

Soruka és una empresa fundada ara fa sis anys per Josep Riera al petit poble de Verdú a la comarca d’Urgell, dedicada a la fabricació de bosses de mà amb pells reciclades, retalls sobrants de fàbriques que eren destinats a anar a parar a les escombraries. Segons explica en Josep Riera a Via Empresa: “Més de la meitat de la pell es desaprofita, no es fa servir i va a l’abocador”.

Ell va tenir la idea d’aprofitar aquests retalls per a confeccionar unes bosses de mà totalment sostenibles, molt originals i plenes de colors, que han triomfat als Estats Units, on al llarg d’aquests sis anys ja han venut més de 60.000 unitats. Són bosses de cuiro reciclat confeccionades de forma artesanal per un petit grup d’artesans.

Com expliquen a la seva pàgina web, cada any 500 tones de materials provinents de la indústria del cuiro van a parar a abocadors i rius del nostre planeta, creant un problema pel medi ambient, ja que les indústries tan sols utilitzen la part central de la pell per elaborar els seus productes, la resta la desestimen.

Per això va néixer Soruka, per crear una moda de bosses totalment sostenibles i amb zero residus, perquè aprofiten tot el material que els hi arriba per crear uns articles únics, atemporals i que han tingut molt bona acceptació. Actualment confecciones unes 4.000 unitats a la setmana.

Foto: Facebook Soruka

Principalment, es dediquen a la venda a l’engròs i el comerç en línia, però a Barcelona tenen una botiga al carrer d’Astúries, 50, on trobarem aquestes bosses de mà úniques, ja que en ser fetes de retalls, cap retall és igual, per tant cap bossa és igual. Van començar venent al Regne Unit, Itàlia, França, Bèlgica, Països Baixos, Àustria o Dinamarca, però el gran pas endavant l’han fet obrint el mercat als Estats Units.

Com publica Via Empresa, ho van fer durant la pandèmia, quan la majoria de països europeus tenien fortes restriccions en les botigues i tan sols deixaven obrir a les de productes de primera necessitat, mentre que a l’altre costat de l’Atlàntic, els comerços continuaven oberts. Actualment, tenen 1.300 punts de venda repartits pels 50 estats dels Estats Units.

Riera creu que per un consum responsable, no cal tenir tantes bosses de mà com fins ara estem acostumats, per això darrerament han creat una bossa reversible. En un mateix producte tenim dos models diferents. També volen obrir una nova línia de productes com les sandàlies fetes amb els mateixos materials i de la mateixa forma artesanal.

Així ho fan a Soruka  👇

 👉  Aquí trobareu els productes de Soruka.

Tags: Estats Units, Exportacions, Soruka

Notícies semblants: