Una pel·lícula de producció catalana Millor comèdia europea de l’any.


‘El buen patrón de Fernando León de Araona, protagonitzada per Javier Bardem i produïda per Jaume Roures ha estat guardonada com la Millor comèdia de l’any en els Premis del Cinema Europeu (European Film Awards), que va celebrar la gala ahir a la nit a Reykjavík, a Islàndia.

Jaume Roures va dir en recollir el premi que “és un reconeixement més a la denúncia de l’abús de poder i a la impunitat que ens envolta”. També va voler destacar que s’havien equivocat, “ha estat un error, vam intentar fer una pel·lícula seriosa, però no va funcionar. Heu donat el premi a la millor comèdia a les dues persones més serioses d’aquesta sala”.

Javier Bardem interpreta el paper de Julio Blanco, el carismàtic propietari d’una empresa de fabricació de bàscules industrials. Mentre espera la visita d’una comissió que decidirà si li atorguen un premi local a l’excel·lència empresarial, es prepara perquè tot estigui perfecte, però no tot li surt bé. Blanco intenta resoldre els problemes dels seus treballadors, travessant totes les línies imaginables, creant una successió d’esdeveniments d’imprevisibles conseqüències.

Alcarràs de Carla Simón que també estava nominada, finalment, no es va endur cap premi, però durant la gala es va anunciar que serà una de les cinc pel·lícules nominades al Premi Lux del Públic, premi atorgat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia de Cinema Europeu. La gala d’entrega se celebrarà a la primavera de l’any vinent.

La guanyadora de la nit va ser la pel·lícula sueca ‘Triangle of sadness‘, de Ruben Östlund, que es va endur el premi a la Millor pel·lícula de l’any i Millor guió, dos dels guardons als quals optava Alcarràs.

Tags: Premis Cinema

Notícies semblants: