Aire d’Andorra envasat al preu de 100 euros, el producte exclusiu de venda al Principat.


Fa anys anàvem a Andorra a comprar licors, tabac, sucre, formatges o productes tecnològics i aprofitàvem el viatge per a posar benzina perquè estava més econòmica que a Catalunya. Ara trobarem un nou producte exclusiu del nostre país veí, l’aire pur andorrà.

Una empresa andorrana ha volgut aprofitar l’aire pur que té el Principat per envasar-lo i comercialitzar-lo a un preu de 100 euros el lot de dues ampolles, sota la marca Essentialair. El mètode d’envasat és força senzill, un equip de l’empresa és l’encarregat de recórrer les muntanyes andorranes mesurant la qualitat de l’aire i on troben el que és de més bones característiques (proporció de CO₂ fonamentalment), l’extreuen i l’envasen.

Essentialair garanteix entre 130 i 160 respiracions d’aire pur de la reserva mundial de la biosfera, per a les persones que viuen en grans ciutats o zones amb molta contaminació. En la publicitat que acompanya el paquet es pot llegir: “ampolles d’aire pur d’alta qualitat capturat en diferents escenaris naturals d’Andorra, certificats com un dels països més purs del planeta”.

No és una novetat d’Andorra, països com Nova Zelanda, Canadà, França, la Xina o Suïssa ja fa temps que estan comercialitzant el seu aire. El més car de tots és el Genuine Mountain Air dels Alps de Suïssa a 138 euros l’ampolla.

L’Essentialair es pot trobar a les benzineres i centres comercials d’Andorra. Malgrat que es publicita com aire pur de zones protegides per la Unesco, en l’envàs no han incorporat el logotip de l’Organització de les Nacions Unides perquè de moment no tenen els permisos reglamentaris.

Tags: Aire, Andorra

Notícies semblants: