🐕  Barcelona disposarà de 103 zones on els gossos podran anar deslligats 👉  Mapa.


L’Ajuntament de Barcelona continua amb el desplegament de l’ordenança que estableix els espais on els gossos podran anar deslligats. A les 116 zones ja existents ara s’afegeixen 103 llocs més on en determinats horaris, principalment en franges de matí i vespre, podran anar sense lligar.

A partir del mes de gener es farà una campanya informativa on agents explicaran en les zones ja existents els canvis que s’implementaran al llarg de l’any vinent. No seran zones exclusives per a gossos sinó espais anomenats ZUC (Zones d’Ús Compartit), on els animalons i les persones podran compartir l’espai. Està previst que entre setembre i desembre del 2023 ja estiguin en total funcionament.

Segons dades del Col·legi de Veterinaris de Barcelona a la ciutat hi ha uns 180.000 gossos identificats, 65.000 censats al registre de tinença d’animals de l’Ajuntament. Amb aquesta mesura s’afegeixen 897.509,6 m² més de ZUC, repartides per tots els barris de la ciutat. El que es pretén és que els ciutadans que tinguin gos disposin d’un espai habilitat a menys de 10 minuts de casa.

Les multes per dur els gossos deslligats fora d’aquestes zones pot anar dels 100 als 300 euros. En els parcs infantils està prohibit en tot moment i la multa pot arribar als 600 euros. Els gossos de races potencialment perilloses hauran d’anar lligats sempre i en cas de no fer-ho la sanció va dels 300 als 2.400 euros.

👇 Mapa de les Zones on els gossos poden anar deslligats

Mapa: Ajuntament de Barcelona
Tags: Barcelona, Zona gossos

Notícies semblants: