Luis Enrique li explica a Ibai Llanos perquè no parla català.


L’exjugador i exentrenador del Barça i de la selecció espanyola, Luis Enrique, li explica al youtuber Ibai Llanos perquè no parla català. Malauradament, els catalans i catalanes estem força acostumats a sentir la frase que moltes persones que venen de la resta de l’estat i fins i tot algunes nascudes a Catalunya diuen sovint: “l’entenc, però no el parlo”.

Luis Enrique diu això mateix en una conversa amb Ibai Llanos, “parlo català una mica, una miqueta, sí. Entenc perfectament el català, però no el parlo perquè em fa vergonya”, acaba dient l’asturià. Potser aquest és un dels problemes que tenen moltes persones i nosaltres no fem gaire per ajudar-los, en quant veiem que no el parlen, som nosaltres els que canviem al castellà.

Recordem que Luis Enrique es va casar fa més de 25 anys amb una catalana, Elena Cullell, filla d’un empresari del tèxtil català, a la Basílica de Santa Maria del Mar. Des de fa molts anys viu a Barcelona, concretament a Gavà. A Catalunya han nascut els seus tres fills i on malauradament fa tres anys va morir la seva filla Xana a causa d’un càncer.

Per acabar Luis Enrique diu: “Sí, m’ha sortit la vena de Gavà, de Castelldefels.” Després ell li pregunta a Ibai Llanos, que fa anys que viu a Barcelona, si ell parla català i el youtuber diu: “una miqueta”.

Tags: català, Luis Enrique

Notícies semblants: