Polèmica per la túnica negra que va lluir ahir Leo Messi en recollir la Copa del Món

Foto: Twitter @ManuHeredia

Ahir l’Argentina va guanyar el Mundial de Futbol 2022 celebrat a Qatar, després de vèncer a França en la tanda de penals i amb aquesta victòria Leo Messi va aconseguir l’únic trofeu important que encara no tenia. La selecció argentina va obtenir la seva tercera Copa del Món, després de 36 anys.

El moment que tothom esperava era la foto de Messi aixecant el trofeu més desitjat per a ell, però es va donar una situació que a molts aficionats no ha agradat gaire i aviat es va criticar a través de les xarxes socials. Quan Messi es disposava a recollir la Copa del Món de la mà del president de la FIFA, Gianni Infantino, i l’emir del Qatar Tamim bin Hamad Al Thani, l’emir li va regalar una túnica negra semitransparent amb detalls daurats a Leo Messi, cosa que no a tothom ha agradat.

Es tracta del Bestht, una túnica que llueixen les personalitats rellevants de Qatar, com ministres, persones destacades o el mateix emir. Ha estat un gest de reconeixement que molts argentins han criticat perquè “els ha espatllat la foto”, la túnica no deixava veure la samarreta de la seva selecció.

El secretari general del comitè organitzador del Mundial de Qatar, Hassan Al Thawadi, va explicar als mitjans de comunicació que “És una peça de roba que s’utilitza en ocasions oficials o per a celebracions i aquesta era la celebració de Messi”. Va acabar dient: “va ser una oportunitat de mostrar al món sencer la nostra cultura àrab i musulmana”.

El Bestht que es fa servir des de fa més de dos mil anys està confeccionat amb pell de camell i llana de cabra. Mostra l’estatus de la reialesa i l’alta jerarquia religiosa dels països àrabs. En els casaments el pare li posa al fill abans de l’enllaç matrimonial.

Tags: Messi, Qatar

Notícies semblants: