Puigcerdà està de sort, rep d’un veí una herència de 7,2 milions d’euros per a institucions sanitàries i els hi toca el segon premi de la loteria.


Sempre hi ha persones generoses que pensen en el bé comú per damunt del benestar personal, com un veí de Puigcerdà que va morir ara fa dos anys amb 92 anys i ha deixat el 75% de la seva herència a dues institucions sanitàries de la Cerdanya, l’Hospital de la Cerdanya i la Fundació Hospital de Puigcerdà que gestiona l’atenció primària i la residència.

Es tracta de Joan Bonada Corretjans que va néixer a Puigcerdà, però amb tan sols 18 anys va marxar primer cap a França i després a Veneçuela, on va treballar a l’hostaleria i en el sector de la impremta. Quan va fer els 80 anys, ja jubilat, va tornar amb la seva dona per instal·lar-se entre Andorra i Puigcerdà.

Ara que ha mort la dona, Núria Rosa Enrich Gimeno, s’ha fet efectiva la voluntat del seu marit. El matrimoni no va tenir fills, però sí que encara tenien nebots a Puigcerdà, que han volgut destacar el caràcter tan generós que va tenir el seu tiet. La residència de Puigcerdà ja ha acceptat els 3.295.00 euros que li pertoquen i els altres 3.905.000 seran per l’Hospital de la Cerdanya. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira va voler agrair la generositat de Joan Bonada amb aquestes paraules: “Estem molt agraïts no tan sols per la quantitat sinó que també perquè suposa una quantitat important de l’herència; s’ha d’agrair quan una persona es recorda dels seus orígens i destina el que té a una finalitat tan important com la Fundació i l’Hospital”.

I avui han estat afortunats amb el segon premi de la loteria nacional. El 4074 s’ha repartit entre Puigcerdà, Olot i Biscaia.  Amb 1.250.000 euros per sèrie i un premi de 125.000 al dècim. 12 sèries d’aquest premi el va adquirir l’AMPA de l’escola bressol de Ger.

Tags: herencia, Loteria, puigcerdà

Notícies semblants: