Les marques de cotxes que ja tenen el Manual d’Instruccions en català.


El programa Emmarca’t de la Generalitat de Catalunya continua treballant perquè les grans marques comercials utilitzin el català. Per a una gran marca, utilitzar el català és tot un avantatge competitiu, es pot llegir en la seva web, on aporten 50 raons perquè les empreses introdueixin la nostra llengua en les seves botigues, webs, manuals d’instruccions, etc.

Una cinquantena de marques de cotxes venen en territori català, però tan sols set ofereixen els manuals d’instruccions dels seus vehicles en català per un total de 65 vehicles. La primera a fer-ho va ser Seat. Malauradament, no totes ho fan per a tots els seus models.

🚘   Seat: Tots els models fabricats a partir del 2018
🚘   Cupra: Quatre dels cinc models que tenen.
🚘   Mazda: Les últimes versions que han tret al mercat.
🚘   Tesla: Quatre dels sis models que venen a Europa.
🚘   Ford: Ofereixen els manuals en línia de tres models nous dels 2021.
🚘   Lexus: Disposa de nou models.
🚘   Toyota: La que més models ofereix amb les instruccions en català, un total de vint-i-sis.

La coreana SsangYong no té els manuals dels vehicles en català, però sí la guia de servei comuna a tots els seus models (garantia, assistència, manteniment i reparacions), que es pot consultar a la seva web.

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura continua treballant a través del programa Emmarca’t, perquè les diferents marques associades a l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC), introdueixin el català en totes les esferes de l’empresa, no tan sols en els manuals d’instruccions, sinó també en les seves webs, publicitat, aplicacions, etc. Dret que tenim tots els catalans i catalanes a rebre la informació en la nostra llengua.

Tags: català, Cotxes, Manual Instruccions, marques

Notícies semblants: