Quins seran els aliments que no tindran IVA l’any vinent?


El president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que els productes de primera necessitat quedaran exempts de l’Impost al Valor Afegit (IVA), durant els sis primers mesos de l’any vinent (01/01/2023 al 30/06/2023). Aquests productes que fins ara tenien un tipus impositiu del 4%, passaran a un 0% d’IVA. Altres productes que darrerament han vist un augment important en els seus preus passaran del 10% al 5% i altres mantindran el tipus que tenen actualment.

💶  Productes sense IVA

– Pa i farines panificables
– Llet i formatges (excepte iogurts)
– Ous
– Fruita, verdures i hortalisses
– Patates
– Llegums
– Cereals.

💶  Productes que baixen del 10% al 5% d’IVA

– Tota classe d’olis (oliva, gira-sol, llavors…)
– Pasta.

La carn i el peix continuaran amb el 10% d’IVA. La resta de productes mantenen el tipus general del 21% d’IVA, alguns dels quals podem considerar com a productes bàsics o necessaris en totes les cases, com són els detergents i productes d’higiene personal, que en l’actualitat estan equiparats a altres productes no necessaris com les begudes alcohòliques i gasoses.

Des del novembre del 2021 fins aquest novembre passat la cistella de la compra ha experimentat un augment del 15,3%, amb alguns productes que s’han disparat com el sucre que ha augmentat més d’un 50%, els olis i la llet un 31% o els ous un 27%.

Tags: IVA, productos primera necessitat

Notícies semblants: