L’empresa creadora del popular joc Angry Birds obre la primera seu del Sud d’Europa a Barcelona


L’empresa finlandesa Rovio, creadora del popular joc de captura d’ocells, Angry Birds, ha triat Barcelona per establir la seva seu del Sud d’Europa, que en un inici donarà feina a una trentena de persones. Aquest serà el primer centre de la companyia en el sud del nostre continent, on desenvoluparan, noves experiències i mecàniques de joc per a videojocs com l’Angry Birds i les seves versions.

El director sènior de Rovio, Matthieu Burleaux, explica que es van decidir per Barcelona, “perquè és un gran hub de talent per videojocs destinats a mòbils. A més la ciutat es troba en una ubicació relativament propera a Finlàndia.”

L’aterratge de Rovio a Catalunya ha comptat amb el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat de la Generalitat de Catalunya. Roger Torrent, conseller d’Empresa creu que és un “exemple del dinamisme que està experimentant el sector dels videojocs a Catalunya. Continuarem treballant per a captar més inversions dins aquest àmbit, que ens permetrà atraure talent creatiu i altament qualificat”.

Durant la primera meitat d’aquest 2023 s’instal·laran a la Ciutat Comtal i començaran a contractar personal com dissenyadors, professionals gràfics i desenvolupadors de videojocs, entre altres perfils. L’empresa amb seu central a Espoo a Finlàndia, disposa d’estudis en Estocolm (Suècia), Copenhaguen (Dinamarca), Mont-real i Toronto (Canadà), una filial en Esmirna (Turquia) i ara també a Barcelona. En total més de 500 persones treballen per a Rovio.

Tags: Andry Birds, Barcelona, inversions, Videojocs

Notícies semblants: