Una Gelateria d’especialitats catalanes crea un gelat amb sabor de Tortell de Reis

Foto: Instagram baboia.gelateria

La Gelateria Baboia del Born de Barcelona, especialitzada en elaboracions de gelats amb sabors catalans, com el de crema catalana, ratafia, pet de monja, mató, ametlla catalana, coca de Sant Joan, cava amb mandarina entre altres, aquest any ha fet una nova elaboració, el gelat amb sabor de Tortell de Reis. Aquest nou producte només estarà disponible per aquestes festes i fins al 20 de gener.

Està fet a base de massa mare, massapà i fruita confitada i el trobareu al carrer dels Canvis Vells, 2, a tocar de la Basílica de Santa Maria del Mar. Si després dels copiosos àpats d’aquests dies de festa, no volem carregar l’estómac amb el clàssic Tortell de Reis, sempre ens queda l’opció del gelat amb el mateix gust, però molt més lleuger.

Baboia va obrir encara no fa un any per dedicar-se a especialitats catalanes i el seu nom havia de ser alguna paraula catalana Sabeu que és una Baboia? Com podem llegir a la seva web:

“La baboia és l’ancestre català de la ruleta. Va ser una atracció de fira en la qual el jugador fa girar un braç proveït d’una fulla metàl·lica que gira entorn d’un eix i que, en detenir-se, assenyala un número corresponent a un premi. Les baboies han estat un joc d’aposta molt popular a Catalunya fins fa poc. Una de les primeres referències documentals, que esmenten aquest joc data de principis del segle XVII, i el prohibia expressament. Malgrat les prohibicions, el joc va gaudir de bastant predilecció en fires i festes populars fins ben entrat el segle XX.”

I per fer honor al nom de la gelateria, en el local trobem una Baboia, una ruleta amb les diferents especialitats de gelat, perquè els clients dubtosos de quin gelat demanar, ho tinguin més fàcil.

Tags: Gelats catalans, Tortell de Reis

Notícies semblants: