Una construcció catalana encapçala la llista dels 20 edificis més bonics del món

Foto: Twitter @sagradafamilia

La plataforma nord-americana de viatges, TripAdvisor, a partir de les opinions dels seus usuaris, ha elaborat un llistat de les edificacions més boniques del món. A partir de l’opinió d’aquests usuaris de més de 130 països, la plataforma ha creat un rànquing amb les 20 construccions més maques del món i encapçalant la llista trobem la Sagrada Família de Barcelona.

La Sagrada Família, que es va començar a construir l’any 1882, després d’acabar la torre de la Mare de Déu culminada amb l’estel de llum fa poc més d’un any, va entrar a formar part del llibre Guinness World Records, com l’església modernista més alta del món i quan acabin la torre dedicada a Jesús, amb 170 metres d’altura, passarà a ser l’església més alta del món, arrabassant-li el rècord a l’església d’Ulm (Alemanya) que té 161,53 metres d’altura. Malgrat que encara sigui un edifici en construcció, els usuaris de TripAdvisor consideren que és el més maco del món per davant de la Catedral de NotreDame a París i la casa museu Biltmore d’Asheville als Estats Units, que la segueixen en aquest rànquing.

✨  Les 20 construccions més boniques del món

1. La Sagrada Família, Barcelona.
2. Catedral de NotreDame, París.
3. Casa Museu BiltmoreAsheville.
4. Mesquita Seikh Zayed, Abu Dhabi.
5. Gran Central Terminal, Nova York.
6. Basílica NotreDame, Mont-real.
7. Mesquita Blava, Istanbul.
8. Taj Mahal, Agra.
9. Basílica del Sagrat Cor de Montmartre, París.
10. Palau de Schönbrunn, Viena.
11. Catedral de Sant Joan Baptista, Savannah.
12. Parlament, Budapest.
13. El temple budista Wat Pho, Bangkok.
14. L’església d’Hallgrimskirkja, Reykjavík.
15. El Duomo de Milà, Milà.
16. La Santa Capella, París.
17. La Plaça d’Espanya, Sevilla.


18. La Mesquita de Santa Sofia, Istanbul.
19. Museu de Louvre, París.
20. Basílica de Sant Esteve, Budapest.

Cal destacar en 17a posició la plaça d’Espanya de Sevilla una autèntica meravella d’Andalusia, enclavada en el Parc de Maria Lluïsa. Un conjunt arquitectònic construït entre 1914 i 1929, amb motiu de l’Exposició Iberoamericana que es va celebrar a la capital sevillana l’any 1929.

Tags: Edificis més bonics, Sagrada Familia

Notícies semblants: