El Xef José Andrés presenta als Estats Units el Xuixo gironí com les millors postres d’Espanya


En un dels darrers programes de televisió de l’actriu Drew Barrymore, The Drew Barrymore Show ‘, el convidat de la nit va ser el xef asturià, José Andrés, que li va donar a tastar a l’actriu que va protagonitzar la nena d’ET ara fa quaranta anys, el Xuixo gironí. Tant l’actriu com el xef han publicat el vídeo a les seves xarxes socials, Andrés ho ha fet sota el títol “Presentant a Drew Barrymore les millors postres d’Espanya”.

El xef que havia treballat el Bulli de Ferran Adrià, darrerament s’ha fet molt popular per les seves mostres de solidaritat, tant durant la pandèmia com amb la guerra d’Ucraïna, sempre disposat a dur menjar a aquelles persones que més ho necessiten. Als Estats Units, on té diversos restaurants, és una cara molt coneguda, motiu pel qual va anar de convidat al programa de Drew Barrymore que fa la cadena CBS, acompanyat de les seves tres filles, Carlota, Inés i Lucía per anunciar que té un nou projecte televisiu, el programa ‘José Andrés and Family in Spain‘.

En el transcurs del programa va fer dues grans paelles perquè els assistents del programa i el públic poguessin gaudir d’aquest plat típic de la gastronomia del País Valencià. Quan va arribar l’hora de les postres, Andrés va explicar totes les delícies del Xuixo, aquesta pasta nascuda a Girona ara fa més de cent anys, dient-li a Barrymore “això canviarà la teva vida per a sempre”, abans que ella es tastés.

El xef li detalla que el Xuixo és una pasta fregida, farcida de crema i amb sucre pel damunt, mentre l’actriu exclama “Oh, Déu meu!”. Andrés acaba fent broma, dient-li que el Xuixo és molt millor que el croissant perquè és molt més pràctic per sucar-ho al cafè, en al·lusió a la forma de les dues banyes que té el croissant.

També us pot interessar:

El Xuixo la típica pasta catalana nascuda a Girona fa més de cent anys i la seva llegenda

Tags: José Andrés, Xuixo

Notícies semblants: