Catalunya, record històric en trasplantaments d’òrgans l’any 2022.


Segons l’Organització Catalana de Trasplantaments, l’any 2022 els hospitals catalans han assolit un record històric en trasplantaments d’òrgans, continuant així sent la comunitat autònoma que més trasplantaments ha fet durant un any. Espanya i els Estats Units són els dos països líders en donació i trasplantaments.

En total a Catalunya, l’any passat, es van fer 1.346 trasplantaments d’òrgans, un 26,6% més que l’any 2021. El més freqüent és el de ronyó.

🔸  949 de ronyó.
🔸  203 de fetge.
🔸  107 de pulmó
🔸  54 de cor.
🔸  33 de pàncrees.

L’hospital que més trasplantaments ha fet ha estat Vall d’Hebron amb un total de 363. Malgrat aquestes bones xifres, a Catalunya hi ha 1.192 persones en llista d’espera, la majoria de ronyó. Un altre rècord històric s’ha donat en els trasplantaments pediàtrics amb un total de 61, també liderats per l’Hospital de la Vall d’Hebron.

🔹 24 de ronyó.
🔹 24 de fetge.
🔹 9 de cor.
🔹 4 de pulmó.

Segons el director de l’Organització Catalana de Trasplantaments, Jaume Tort, el 83% de les famílies de persones mortes van accedir a la donació d’òrgans. Un total de 357 donacions va ser de cadàvers i 178 donacions de persones vives. Cal destacar que aquest any passat 15 donacions van ser de persones procedents d’eutanàsia, en aquest primer any d’aprovació del procés de mort assistida. D’aquests 1.346 trasplantaments, 10 van ser trasplantaments renals creuats, que consisteixen en l’intercanvi de donants vius de ronyó entre dues o més parelles.

Tags: Catalunya, record., Trasplantaments

Notícies semblants: