Una catalana es converteix en la persona més gran del món amb 115 anys

Foto: Twiter @MariaBranyas112

Maria Branyas Morera de 115 anys, s’ha convertit en la persona més gran del món, després de la mort ahir de la monja francesa Lucile Randon de 118 anys, segons va certificar ahir el Grup d’Investigació de Gerontologia del grup Guinness de Récords Mundials, que recull una base de dades mundial de les persones que han superat els cent anys.

La Maria va néixer el 4 de març del 1907 a San Francisco, Califòrnia, on els seus pares d’origen català estaven treballant. El seu pare era un periodista expatriat fundador de la revista ‘Mercurio‘ a Nova Orleans. Amb set anys a causa d’una malaltia del pare, la família va decidir tornar a Catalunya, malauradament el pare no va poder aguantar aquell viatge tan llarg en aquells temps i va morir de tuberculosi en el vaixell.

Primer es van instal·lar a Barcelona, però anys més tard marxen cap a Banyoles on la Maria estudia i passa la seva joventut. L’any 1930 es casa amb Joan Moret, un metge que havia conegut en la Costa Brava, on la família tenia una segona residència. En moltes entrevistes concedides a diferents mitjans de comunicació, la Maria sempre recorda que va arribar a Catalunya amb la Primera Guerra Mundial, aquí va passar la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola, quan van haver de fugir cap a França perquè el doctor figurava en un llistat dels republicans perseguits pel règim franquista.

Un cop passada la guerra, van tornar a Catalunya i es van instal·lar a Olot on encara viu. Actualment, està en la residència Santa Maria del Tura de la capital de la Garrotxa. La Maria ha tingut tres fills, onze nets i tretze besnets. L’any 2020, amb 113 anys es va convertir en la persona més gran del planeta que ha superat la Covid-19.

Tags: Maria Branyas, Persona més gran del món

Notícies semblants: