Mor Agustí Villaronga, director de la pel·lícula Pa Negre i gran referent del cinema en català.


L’Acadèmia del Cinema Català ha estat l’encarregada de donar la trista notícia de la mort avui del director de cinema i guionista mallorquí, Agustí Villaronga als 69 anys, a causa d’un càncer que patia des de fa mesos.

A finals del 2021 Villaronga va anunciar que li havien diagnosticat un càncer, motiu pel qual no podia assistir a l’estrena de la seva pel·lícula, El ventre del mar, guardonada amb el Premi de la crítica a la millor pel·lícula al Festival Internacional de Cinema de Moscou i amb 6 premis al Festival de Màlaga, entre ells la Bisnaga d’Or a la Millor pel·lícula espanyola.

Agustí Villaronga va ser un gran referent del cinema català. Al llarg de la seva trajectòria professional va rebre 28 estatuetes dels Premis Gaudí, 13 d’elles per la seva gran obra Pa Negre, produïda per Isona Passola, el film en català més premiat de la història en els Goya on va ser guardonada amb 9 estatuetes. Pa Negre va ser la primera pel·lícula en la nostra llengua seleccionada per representar a Espanya en els Premis Oscar.

En aquests darrers temps, malgrat la malaltia i les sessions de quimioteràpia a les que es va haver de sotmetre, continuava treballant en el seu últim film, Loli Tormenta, una comèdia protagonitzada per Susi Sánchez que s’hauria d’estrenar aquest 2023. El passat desembre Agustí Villaronga va rebre la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Agustí Villaronga. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Agustí Villaronga, Morts

Notícies semblants: